Gå til indhold
©  Foto:

Skamlingsbanken på MTB - Guidede tur på MTB i Kolding

Denne tur kan med fordel kombineres med turen ”Stenderup skovene”, hvor vi kører den store tur, eller en light udgave. Fra Stenderup skovene følger vi vandvejen langs kysten, skiftevis på asfalt- og grusvej, og kommer således til bugten Mosvig ved Grønninghoved strand. Herfra følger vi den 2 km lange vandresti op til Skamlingsbanken. Skamlingsbanken er med sine 113 meter over havet Sønderjyllands højeste punkt. En 16 meter høj granitsøjle markerer dette punkt.

Skamlingsbanken udgør et smukt naturområde, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Der er også udsyn over Lillebælt til Fyn og mod vest langt ind i Sønderjylland. Landskabet fremtræder frodigt med småbakkede marker, bøgeskove, levende hegn langs veje og marker. Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland. I dag er Skamlingsbanken et populært udflugtsmål.

Skamlingsbanken gemmer på et par sjove trails, som vi med fordel kan køre, inden turen igen går hjemad mod Kolding. Trekking bikeren kan glæde sig til den smukke hjemtur på rolige asfalt- og grusveje.

Level: 2, 3, 4
Tidsforbrug: 2-3 timer
Mødested: Marina Syd, Skamlingvejen 5, 6000 Kolding eller Skamlingsbanken, Skamlingvej 5, 6000 Kolding

 

Share your experiences with us: