Gå til indhold
©  Foto:

Stenderup Skovene i Kolding - MTB tur - Guidede tur på Mountainbike

Turen starter ved Marina Syd, hvorfra vi følger fjorden ud mod Stenderup halvøen, syd for Kolding. En hyggelig og naturskøn strækning, hvor vi skiftevis kører på små asfalt- og grusveje, samt hilser på de første bakker, med første stop ved Paradisbugten - et yndet sted hvor lystsejlere lægge til ved den lange bådbro. Herfra går det for alvor løs, hvor vi tilrettelægger turen afhængigt af om du kører Trekking- eller Mountainbike.

Stenderup skovene, som gemmer på over 500 år gamle egetræer, består af tre skove; Nørreskov, Midtskov og Sønderskov. Den smukke kyststrækning gør det til noget helt særligt at besøge, med flotte udsigter ud over Lillebælt. Et særligt smukt syn møder dig fra den høje klint, Rønshoved. Er du på Mountanbike kører vi på vandrestien langs kysten - både nord og syd om Rønshovede, som bølger sig op og ned langs de mage kløfter. Trekking bikere bliver på den mere fremkommelige grusvej, som følger kysten lidt inde i skoven.

På vores vej møder vi gravhøje, voldsteder og andre historiske mindesmærker, som fortæller om menneskelig aktivitet gennem tusinder af år. Turens vendepunkt er picnicpladsen i Sønderskoven, også kaldt for ”træbensskoven”, da der her findes særdeles mange lindetræer, som blev plantet efter krigen i 1864, fordi træerne er bedst til at lave træben. Herfra vender vi næsen hjemad, eller fortsætter på den noget længere tur - ”Stenderup Skovene og Skamlings Banken”.

Tid: 1,5 - 2 timer
Level: 1,2 & 3
Mødested: Marina Syd, Skamlingvejen 5, 6000 Kolding

Share your experiences with us: