Conferences in the Triangle Area

Let’s Meet Again – Innovation og markedsføring af erhvervsturismen i Destination Trekantområdet og VisitHerning

Foto: Destination Trekantområdet

Destination Trekantområdet og VisitHerning vil sammen udvikle et nyt stærkt erhvervsturismesamarbejde. 
Vi tager udgangspunkt i destinationernes særkende og skabe sammen et attraktivt og bæredygtigt mødeprodukt for internationale erhvervsturister.

Turismefremmeindsats sker med afsæt i det lokale dna.  
Vi har igennem årene set, at storbyerne trækker. Virksomheder og arbejdspladser rykker mod storbyerne, og borgerne følger efter. Unge myldrer til storbyerne, trods politiske ambitioner om at lokke studerende til danske yderområder.
 
De samme tendenser ser vi inden for mødeturisme. De fleste internationale møder og konferencer finder sted i storbyerne, og det billede vil vi gerne vende ved at supplere med et attraktivt mødeprodukt med afsæt i vores destinationers særkender. Samtidig er det en ekstra gnist, at pandemien stort set lagde mødebranchen død, så der skal en god gang førstehjælp til at genstarte erhvervsturismen. 

Med det afsæt har Destination Trekantområdet og VisitHerning taget initiativ til at udvikle destinationernes erhvervsturismeprodukt. Ingen af os rummer som bekendt en storby, men det tvinger os netop til at blive klogere på os selv og identificere og udvikle det erhvervsturisme-dna, der ligger i vores destinationer og skabe et attraktivt og bæredygtigt mødeprodukt for internationale erhvervsturister. Projektet er døbt Let’s Meet Again.
 
I Let’s Meet Again skal vi udvikle destinationernes potentialer gennem analyser af styrkepositioner samt definition af mulige fælles samarbejder mellem virksomhederne omkring udvikling af bæredygtige mødekoncepter og positionering i forhold til segmenter og markeder. Projektet vil tage form i tæt dialog og samarbejde med konferencehoteller, venues, lufthavn, videnscentre og virksomheder. Projektet skal bidrage til at kickstarte mødeturismen i Trekantområdet og Herning. Det sker med en uvurderlig støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som finansierer halvdelen af projektet med turismepuljemidler. Denne investering i erhvervsturismen er en klar forudsætning for, at projektet ser dagens lys.
 
Vi har en stærk tro på, at erhvervsturismen også er levedygtig i provinsielle omgivelser – særligt i områder, hvor der er et aktivt erhvervsmiljø. Vores område nyder godt af stærke erhvervspositioner inden for blandt andet vind, tekstil, kreative virksomheder, en international lufthavn, MCH – et af Skandinaviens største og mest fleksible oplevelsescentre samt en forholdsvis betydelig konferencehotel- og mødekapacitet. Det understøtter potentialet for at skabe en konkurrenceposition som et mødested for erhvervsturister, som søger mod destinationer med en anderledes profil, der tilbyder internationale møder og konferencer afviklet i bæredygtige rammer.
 
Storbyerne vil fortsat være en stor magnet inden for dansk erhvervsturisme, men stærke mødeturismeprodukter kan også dyrkes og leve uden for storbyskiltene.
 
Let’s Meet Again skydes i gang i januar 2023 og løber frem til marts 2025.

Lea Bennedsen

Project Coordinator - Meeting and Conference

lea@tdto.dk