©  Foto:

Christinero - Naturområde - Placeret nær Christiansfeld

Nyd den smukke og stemningsfulde have, som er over 300 år gammel. Christinero er fyldt med historie, og rummer også havens grundlæggers kiste.

Tag med på en historisk vandretur til Christinero og få historien om den særlige have som Kammerherreinde Christina Friederica von Holstein anlagde sidst i 1700-tallet.

I haven var der ro og tid til at nyde naturen og reflektere over tilværelsen.

Haven er fuld af stemning med sine små springvand fra naturlige kilder, en vandmølle med udstoppede figurer, som trækker en sav, løvhytter og eremitbo, samt en pavillon skabt som et græsk tempel.

I dag har haveanlægget udviklet sig til en lille skov med mange gamle træer. For besøgende med børn er der mulighed for at boltre sig.
Der er mulighed for adgang til pavillonen og det nærliggende kogehus, hvor der kan anrettes mad og drikke.

Christine Friederica von Holstein kaldte selv anlægget ”Mine Tanker”. Kammerherreinden var draget af Brødremenighedens ånd og tanker.
Først efter hendes død i 1812 fik haven navnet Christinero. Kammerherreinden blev begravet i sin elskede have, og i dag kan man besøge hendes grav bagerst i haveanlægget, hvor der også findes et lille kapel.
Fra Christinero går der en sti gennem Smedeholm skov til Tyrstrup gamle Præstegård med den 300 år gamle Bullade.

Bulladen er bygget i 1668 og er den største og bedst bevarede Bullade, som stadig står, på sin oprindelige plads. Bulladen er opført i egetræ og er fredet.