©  Foto:

Detour de France - Sjove og smukke cykelture nær Vejle

Aktiv Outdoor 

Detour de France 

I juni 2022 startede Tour de France i Danmark. Vejle var startby for tredje etape. Etapen, som du selv kan prøve kræfter med, er 182 km og fører forbi både Kongernes Jelling, Kolding og Christiansfeld. 

Er du til lidt kortere distancer har vi lavet en top-ti over ruter i området. En af dem er Kasper Asgreen’s foretrukne træningsrute. Test den og se, om den er hemmeligheden blandt de topresultater, som Asgreen har på sin resultatliste, herunder vinder af Flandern Rundt 2021.  

Kom og nyd vores unikke natur og hyggelige byer. Husk, at Danmark ikke er så fladt som du tror. Bare så du er advaret.  

Dag 1 

Aktiv Outdoor Ud i det fri (casual outdoor)  

VEJLE ÅDAL 

SÆSONENS SMUKKESTE TUR 

For 12.000 år siden var sidste istid ved at slutte. Men takket være en ihærdig indsats af isen indtil da kan vi i dag byde dig på noget af Danmarks smukkeste og mest varierede cykelterræn. Vi har samlet tre af vores bedste ruter. De er smukke og fører dig forbi områdets vigtigste must-sees. 

Samtidig er de ikke længere, end at du har både tid og mulighed for at fordybe dig i det, du finder mest interessant. Nyd dem. Og landskabet, som istiden så generøst efterlod sig. Med tunnel- og smeltevandsdale, bakkede randmoræner og meget andet godt.  

Og når dagen er omme, viser områdets sig fra en anden generøs side. For jorden er frugtbar og varieret. Det kan du smage, når du vælger en af de restauranter, vi fremhæver. God mad. Lokale råvarer. Dejlige dage. 

Gastronomi 

Gastronomisk Hotspot Vejle 

Tag på en gastronomisk opdagelsesrejse i Vejle. Her finder du et spirende økosystem af spændende restauranter – street food stalls, og social dining, til Michelin præmierede helhedsoplevelser. Alt sammen på en madscene hvor de lokale råvarer spiller hovedrollen.  

Dag 2 

Aktiv Outdoor 

Kingdom of Cycling – Vejles Superruter 

Alpine stigningsprocenter er normalt ikke noget man forbinder med Danmark. Området omkring Vejle er dog en undtagelse. Her findes ikke bare flere af Danmarks stejleste bakker, men det er også det sted i Danmark, hvor der er flest asfalterede højdemeter inden for et snævert område. 

 11 superruter skal gøre det lettere at teste benene på nogle af Vejles kendte stigninger i et yderst kuperet terræn. Superruterne downloades til cykelcomputeren, og GPS’en guider dig rundt på ruten. Du kan læse mere om ruterne nedenfor. 

Find din nye yndlingsrute her:  

https://www.visitvejle.dk/vejle/oplevelser/landevejscykling/test-vejles-superruter 

 

Dag 3 

Aktiv Outdoor 

Kultur på 2 hjul i Kolding 

I Kolding finder du et væld af korte og lange cykelruter, hvor alle kan være med. Her er der rig mulighed for at kombinere kultur og natur, da der aldrig er langt mellem oplevelserne når du cykler rundt enten I vores hyggelige bymidte, eller tager turen til Christiansfeld.  

 

Find den rute der passer dig bedst her:  

https://www.visitkolding.dk/search?q=Cykelruter%20i%20Kolding 

Gastronomi 

Gastronomisk Hotspot Kolding 

Tag på en gastronomisk opdagelsesrejse i Kolding, hvor du finder et spændende udvalg af spirende restauranter i særklasse. Mange af madoplevelserne får du i byens historiske rammer – alt fra ombyggede fabriksbygninger til fangekælderen under byens historiske kongeslot.  

 

Add ons 

Aktiv Outdoor 

Mountainbike igennem Kongens Kær og Vejle Ådal 

Med udgangspunkt fra DGI Huset i Vejle cykler vi igennem den meget natursmukke Vejle Ådal, hvor vi kan spotte de store rovfugle, som lever ved vådområderne Kongens Kær. Vi kommer forbi Haraldskær Gods og rundt omkring byen Rue, hvor vi befinder os midt i en stor tunneldal, skabt af den seneste istid. Vi holder en lille pause i Jernalderbyen tæt på Vingsted, inden vi cykler langs Vejle Å Retur mod Vejle.  

Aktiv Outdoor 

Mountainbike i Sønderskoven, Vejle – Med Guide 

Med udgangspunkt fra DGI Huset i Vejle cykler vi en tur på mountainbikes rundt i Sønderskoven. I vil opleve en meget flot og varierende natur midt i Vejle C. Vi kører i et stille tempo og med god instruktion undervejs, således at alle kan deltage uden forudsætninger. Vi skal selvfølgelig også teste det splinternye mountainbikespor. 

Aktiv Outdoor 

Mountainbike – Guidet tur i skov ved Vejle fjord. 

Ønsker i en guidet cykeltur, i nogle af Danmarks smukkeste skove omkring Vejle fjord, med bakket terræn og stejle skråninger? Vi cykler i et roligt tempo med lyden af rislende bække og rådyret som forskrækket springer ind i krattet. Er vi heldige vil vi opleve et egern springe fra gren til gren i træerne. Vi vil selvfølgelig holde mange pauser undervejs med fortællinger om byen og landskabet samtidigt med at vi nyder udsigten udover den smukke fjord.  

Kunst & Design Ud i det fri (casual outdoor)  

Landskabsskulpturen i Tørskind 

Tæt på Egtved finder du én af Danmarks få landskabsskulpturparker. Landskabsskulpturen består af ni skulpturer. De er skabt af Danmarks Robert Jacobsen og Jean Clareboudt. De store monumentale skulpturer sætter os små mennesker i spil, i den store natur og starter en dialog mellem himmel og jord. Landskab og skulpturer skal opleves som ét kunstværk, der ganske vist består af ni delskulpturer. Adgang til p-plads og toilet. Det kuperede område er ikke egnet for kørestolsbrugere.