Go. Eat. Meet. Local
Go. Eat. Meet. Local
Den eneste regel på denne tur er, at du ikke må have travlt. Tag dig god tid. Snak med en biavler. Nyd en foodtour med en lokal foodie. Find et hyggeligt bed&breakfast som Bellas. Hun er på fornavn med den ko, der leverer mælk til din morgenmad. Drag ud i til Skærsøgaard Vingård og nyd den store smagning af danske vine, der har fået topkarakterer i officielle smagninger.
Dagen efter kan du tage ud til Lindely Vin og nyde en vinsmagning med danske specialvine og tapasbuffet.
Eller du kan bruge noget af din andendag med grøn havehygge i Geografisk Have.
Vil du helt tæt på de lokale, så se om du kan få plads på en gastronomisk overlevelsestur, der varer hele weekenden. Til gengæld vil den føre dig forbi samtlige af egnens specialiteter.
Gastronomi
Bellas Bed & Breakfast
Når både du og elbilen er ladet op, efter en nat hos Bellas Bed & Breakfast, kan du se frem til en brunch sammensat af lokalproducerede kvalitetsråvarer fra nærområdet. Det omkringliggende område inviterer til naturoplevelser, og du kan få helt særlige tips til hemmelige perler hos Bellas.
Gastronomi | Ud i det fri
Skærsøgaard Vingård
Vingården ligger i EU’s nordligste og Danmarks eneste vinområde (appellation). Vingårdens signaturvin ”DONS” har Beskyttet Oprindelses Betegnelse, der svarer til AOC i Frankrig og DOC i Italien. Skærsøgards vine bærer præg af dansk sommer med lyse nætter, langsomt aromatisk afmodning af druerne og klassisk håndværksmæssig fremstilling af vinene. De fleste af Skærsøgaards vine har opnået medaljer ved det årlige EU-regulerede Danske Vinskue siden 2001. Desuden har vinene siden årgang 2006 opnået over 100 internationale medaljer.
Gastronomi | Ud i det fri
Lindely Vin
Nyd en vinsmagning af vores danske specialvine og en tapasbuffet. Programmet omfatter:
- Guidet rundvisning, som giver dig indsigt i driften af en dansk vingård
- Vinsmagning af vores speciale – Isvin.
- Lækker buffet med oste- og pølsespecialiteter samt vine ad libitum.
Arrangementet varer typisk tre timer og skal bookes på forhånd. 295,- pr. person*. Vi slutter med at åbne vinbutikken, så du får mulighed for at købe vin med hjem.
Dog min. Kr. 1770,- pr. arrangement.
Kunst & Design | Ud i det fri
Kom og havehyg i Geografisk Have
Velkommen til grøn havehygge i Geografisk Have. Programmen kan vairere men omfatter typisk:
Kl 13.00: En havevært byder dig velkommen, fortæller kort om haven og introducerer dagens aktivitet.
13.15-15.00: Dagens aktivitet gennemføres. Herefter kaffe og havekage.
15.00-17.00: valgfri kortere eller længere gåtur i haven på egen hånd.
Pris: 299,- /person, inkl. entré til haven.
Gastronomi
Fary Lochan
Nok er Fary Lochan et af verdens mindste destillerier, men det gør ikke det mindre interessant. En rundvisning tager ca. 11 time. Vi går gennem vores små bygninger og de underjordiske gange der forbinder de mange processer i produktionen af vores whisky. Vi gennemgår whiskydestillering fra start til slut og afrunder turen i vores showroom, hvor du kan smage et lille udvalg af vores produkter. Rundvisninger skal bookes på forhånd. Vores destilleri-butik har åbent alle hverdage fra 9-14.
Gastronomi
Foodtour i Vejle
Denne foodtour er bygget op som et udsøgt måltid, hvor der er noget enhver smag. Glæd jer til en fantastisk madoplevelse, smag på Vejle. Lækkert brød, delikat skinke, gourmet-overraskelser med søde fristelser at slutte af på . Krydret med lidt vin, øl eller måske klassisk dansk hyldeblomstsaft. Foodtourens stoppesteder kan variere alt efter åbningstider og antal deltagere. Turen kan gennemføres til fods, på cykel eller sågar i bus. Og i bliver guidet rundt af en vaskeægte foodie, der har arbejdet som guide siden 2012.
Gastronomi
Gastronomisk Hotspot Vejle
Tag på en gastronomisk opdagelsesrejse i Vejle. Her finder du et spirende økosystem af spændende restauranter – street food stalls, og social dining, til Michelin præmierede helhedsoplevelser. Alt sammen på en madscene hvor de lokale råvarer spiller hovedrollen.
Gastronomi
Gastroguide Vejle
Vejle og nærmeste omegn er et kraftcenter i Danmark når det kommer til fødevarer. Alene det faktum at flere end 7000 personer beskæftiger sig med fødevareproduktion her, taler sit tydelige sprog. Sidst Michelin-inspektørerne var forbi, anerkendte de indsatsen med hele to stjerner til hver sin restaurant. Men fødevarescenen har mange andre ambitiøse spisesteder og producenter, der forvandler lokale råvarer til små gastronomiske stjernestunder. Find de restauranter der falder i din smag i vores Gastroguide. Hold en fest for dine smagsløg i aften.