©  Foto:

Kolding Åsteder for børn - Små legesteder langs Kolding Å og i Kolding centrum

Kolding Å snor sig gennem Kolding by. Langs åen finder du et sammenhængende stisystem, hvor der undervejs er lavet en række spændende byrum – Åsteder – hvor du kan slappe af, hygge dig med vennerne og dyrke forskellige former for leg og motion.

Her i Kolding har vi en række spændende, udendørs byrum og legepladser, hvor du kan hygge dig med venner, slappe af og dyrke forskellige former for leg og motion.

De 15 unikt designede steder ligger langs Kolding Å. De giver området en helt særlig karakter, som du selv kan opleve og nyde, hvis du beslutter dig for at tage den uforglemmelige tur rundt i denne del af byen.

Vær forberedt på, at du vil møde kreative former, tiltalende farver og utallige størrelser af legetøj på eventyret, som vil inspirere dig til at udforske hvert eneste Åsted og samtidig udfordre krop, sind og fantasi.

Blandt andet kan du finde den store flade stålkugle, som reflekterer omgivelserne og ”trækker” himmel, natur og bygninger ind på pladsen. Det er et gigantisk spejl, som giver dig et helt nyt og sjovt perspektiv på dig selv og dine omgivelser.

Hvis du er interesseret i en verden af vanddyr, skal du helt sikkert besøge byens Åsted, hvor du kan se på fisk og finde ud af, hvad der sker nede i vandet gennem et undervandskamera. Kom forbi det andet Åsted, som hedder Akvariet, og vær en del af et vandlaboratorium, hvor man henter vand fra åen og hælder det ned i en gennemsigtig cylinder. På den måde får du de bedste muligheder for at studere livet i åen.

Åstederne tilbyder dig de mest alsidig naturoplevelser, som er enestående, interaktive og sker i skønne, grønne omgivelser. Du kan sagtens bruge en hel dag på denne tur, specielt hvis du er en af de nysgerrige opdagelsesrejsende, som gerne vide alt om det der foregår omkring dig