©  Foto:

Kolding Bibliotek – En attraktion for hele familien i centrum af Kolding

Kolding bibliotek er for alle som elsker at læse, lege, lytte og lære. Der er plads til at være barn, og de voksne kan også finde en rolig plads til fordybelse.

Når du besøger Kolding Bibliotek, møder du et dynamisk informations-, lærings-, og kulturhus. Her er spændende at være for hele familien. Vi tilbyder leg, spil, hygge og kunst – ud over selvfølgelig bøger, film, musik og meget mere. Det gør Kolding Bibliotek til et perfekt sted at besøge både for inspiration, underholdning og fordybelse.

På Kolding Bibliotek er der gennem arkitektur og indretning skabt lyse rum, der inviterer indenfor og skaber overskuelighed. Her er mange muligheder for oplevelser for hele familien. Der er rum til de mindste børn med hyggekroge og masser af billedbøger. Og de lidt større børn kan udfolde sig i Børn-X, som er et forandringsrum, hvor sammenhængen mellem leg og læring er i højsædet.
Rundt omkring på biblioteket er der computere, hvor man kan tjekke mail, surfe eller spille computerspil. På børnebiblioteket er der kunst i børnehøjde. Mens børnene leger og læser, er der masser af god kunst, de voksne kan nyde.

Vi har selvfølgelig også metervis af romaner, lyrik og fagbøger for unge og voksne. Vores afdelingen for aviser og magasiner støder lige op til First Hotels Restaurant Berg. Du er velkomment til at købe mad og drikke der, og tage det med ind og nyde det på biblioteket.
For de musik- og filminteresserede er vores nye afdeling ”Bryggeriet” i kælderen det helt rigtige sted. Her er der fokus på musik, fordybelse og nørderi, med særlige udstillinger og mulighed for biografvisninger af film og koncerter.

Vi prioriterer en tæt forbindelse mellem bibliotek og samfund meget højt. Derfor er her ofte interessante udstillinger med deltagelse af borgere i Kolding, uddannelsesinstitutionerne og mange andre. Vi har også ofte litteraturarrangementer samt arrangementer af anden politisk eller kulturel karakter.