©  Foto:

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Vi bruger de sidste 400 års historie om landbrug, industri og turisme som rammerne for anderledes museumsoplevelser, der kan mærkes. Fra lyse sommerfortællinger på Museumsgården Karensminde til gribende minder i SPOR af Besættelsen. Besøg os og bliv bevæget.

Museumsgården Karensminde
På Museumsgården Karensminde oplever du livet på landet for 100 år siden. Her dufter af frisk luft, hø og lidt af mødding. Inde fra stalden kan du høre grisene hvine af fryd, når forvalteren kommer med foderet. I engen kan du skimte køerne, der græsser mellem de gamle engvandingskanaler. Lad børnene lege i Tusindbensparken og ae de bløde kaniner. Oplev de enorme jyske arbejdsheste i engen og de traktorer, der erstattede dem i marken. Glem ikke at nyde en kop kaffe ved det smukke gamle stuehus, og tag en hjemmebrygget øl med hjem fra museumsbutikken.

Udstillinger om transformation

I løbet af året kan man i Udstillingsbygningen opleve skiftende pop-up-udstillinger, vandreudstillinger, workshops og krea-værksteder, som gennem forskellige temaer bruger kulturhistorien som afsæt for samtaler om vores fælles fremtid.

Guidede byvandringer
Book en guidet byvandring i din by. Alle byer i kommunen rummer en vigtig del af vores fælles historie, og det sætter vi fokus på i byvandringerne.
Lad også vores digitale byvandring guide dig rundt i Grindsted eller besøg krigsminderne. Download byvandringerne via app’en Useeum.