©  Foto:

Middelalderruten - Cykelrute omkring Kolding

Jordrup - Lunderskov - Stepping

Middelalderruten er en smuk tur, som løber ad små landeveje. Med sit udspring i Hærvejen har ruten i Middelalderen været en del af transportpassagen for kreaturer – fra de jyske enge til de europæiske storbyer. Turen fører dig forbi Jordrup, som er en lille landsby med knap 570 indbyggere. i 1997 blev byen kåret til ”Årets landsby”, hvilket en jernskulptur ved byens hovedgade vidner om. Ruten byder på en flot udsigt ud over områdets marker, og ved Lejrskov kan du opleve de mange gravhøje, der ligger spredt omkring byen.

I Lunderskov ligger Drabæks Mølle, som påstås at være den ældste erhvervsvirksomhed i Danmark – drevet under samme navn siden ca. 1100. I 1553 blev møllen oprettet som kongelig vandmølle ved den gamle toldgrænse mellem kongeriet og hertugdømmet Slesvig. I nyere tid er møllen kendt for at have malet Prins Joachims korn til mel til Schackenborg Brødet. Møllen er i dag ikke længere i drift. Den er i privateje og kan beses udefra.

Lunderskov er et af jernbaneknudepunkterne i Sydjylland, og der er derfor god mulighed for at komme videre med toget, hvis benene er blevet trætte.

Seværdigheder

1. Drabæks Mølle
2. Gravhøje

Overnatningssteder

Hoteller og Kroer
Bramdrupdam Kro og Hotel
Brødremenighedens Hotel
Scandic Kolding

Vandrehjem
Kolding Sportel
KFUM Sportellet
Danhostel Kolding

Bed and Breakfast
Bondegårdsferie Vejstrupgård
Enghøjgård

Andre turforslag

T10: Kolding Ådal og Hylkedalen

T11: Vandvejen ved Kolding

T12: Christiansfeld

T14: Drejens Halvø

T15: Elbodalen

T16: Troldhedestien

T17: Kongeådalen

T18: Lillebælt Classic

T19: Østkystruten

Se rutekort under Links. Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet, og download derfra.

God tur!