©  Foto:

Rundvisning på Koldinghus

Få et overblik over kongeslottets historie og dets brug fra grundlæggelsen i 1268 og til i dag.

Koldinghus er gået fra at være en fæstning, sidenhen et kongeslot og nu huser det Museet på Koldinghus, som løbende har udstillinger i verdensklasse.

Hør fortællinger om kongerne på Koldinghus, branden i 1808 og den efterfølgende restaurering. Se de vigtigste rum; riddersalen, kirkesalen, kapellet, bibliotekssalen og ruinfløjen. Bagefter er der mulighed for selv at gå på opdagelse i kæmpetårnet og i fangekælderen, i museets faste samlinger og eventuelle særudstillinger. 

Varighed 1-2 timer
Pris: Kontakt Koldinghus for aktuel pris
Henvendt til: Alle

Gruppe rundvisning

For grupper kan der arrangeres omvisning af en times varighed. Omvisningen kan tage udgangspunkt i f.eks. museet og dets historie, i arkitekturen eller i en aktuel særudstilling. Det giver jer historien og stedets fantastiske rejse fra grænseborg til kongeslot, ruin og endelig museum.

Der er bl.a. mulighed for at få en tema omvisning om den altødelæggende brand på Koldinghus, der fik det stolte gamle slot til at styrte i grus i 1808. Hør den dramatiske beretning om storpolitiske intriger, et sjovt kulturmøde og heltemod, når en af slottets guider viser hvor på slottet begivenhederne fandt sted.