©  Foto:

Sdr. Omme - Lille landsby ikke langt fra Billund

Sønder Omme kan med sin beliggenhed og sit indhold både være mål og udgangspunkt for en spændende ferie - kom selv og se!

Det er ikke til at vide, hvis man altså ikke lige gør det, men Sønder Omme er faktisk den nordligste by i Billund kommune. Byen er lagt ved den kønne Omme å. Udsigten kan fx nydes fra mange af værelserne på kroen. 
Den har for resten siden 1780 været kgl. Privilegeret. I dag kan man nyde en god middag, få en regulær golfferie mv. 

I det hele taget er åen omdrejningspunkt for mange dejlige oplevelser ved Sønder Omme. En gruppe borgere har ryddet en gammel smuk sti langs en af vandingskanalerne fra 1800-tallet. Og så skal det med, at der også er fisk i åen. 

Det er typisk for Sønder Omme by, at den står sammen om mange aktiviteter. Siden 1974 har der været en kæmpebyfest, som efterhånden er blevet en kæmpebegivenhed der samler hele egnen. Til en sådan fest er der naturligvis masser af musik, fest og farver. Men også uden for festperioden kan man opleve musik og kultur i forskellige former. Sønder Omme kan byde på både lokale musikere og kunstnere. Erhvervslivet blomstrer i byen og er bl.a. med til at give ny beboere en flot velkomst. 
I modsætning til mange af egnens andre byer, er sporene til fortiden meget tydelige. Kirken, kaldet ”lange Maren”, er efter lokale forhold meget stor og gammel. Den er formentlig bygget i den tidlige middelalder.