©  Foto:

Se vikinger på Kongernes Jelling. Med Be Happy Pass

Tag på en rejse tilbage i tiden og se de barske vikingekongers bedrifter. Oplev også vikingernes liv og hverdag.

Leg dig ind i vikingernes verden.
Kom tæt på de mægtige vikingekonger og deres storslåede monumenter, som de byggede for at vise sig frem.

Hvis du har fået et gratis Be Happy Pass
Vis dit Be Happy Pass i vores velkomstområde. Få et hæfte med Haralds hemmelige skrifter, som er fyldt med sjove lege og aktiviteter.

Om Kongernes Jelling
Harald Blåtand fortæller om sig selv, at han var ‘den Harald, som vandt sig hele Danmark og Norge og gjorde danerne kristne’. Det gjorde han på den største runesten i verden - en sten på 10 tons. Eller ca. det samme som en stor han- og hunelefant vejer. Tilsammen.

I Jelling står Danmarks dåbsattest. Her fik landet sit navn. Her viste den første konge sig frem. Og her skiftede vi Odin, Thor, Freja, jætter og vølver ud med Hvide Krist. Nu blev de gamle guder nok ikke glemt lige med det samme. Men kongedømmet skabte store forandringer for landet.

  

© Kongernes Jelling. Foto: Lasse Hyldager

Krigerkongen Harald
Harald var en konge med stor magt, som han gerne pralede med. Bl.a. med den store monumentplads, du kan opleve i Jelling. Den var i sin tid omkranset af en mægtig palisade af tungt egetræstømmer og er den største bygningskonstruktion, vi kender fra vikingetiden. Pladsen rummer også verdens største skibssætning. Her tog Harald mod fornemme gæster og viste på måde sin enorme styrke.

 

© Kongernes Jelling. Foto: Lasse Hyldager

Kan du løbe monumentpladsen rundt?
De hvide stolper af sten markerer, hvor palisaden blev rejst for mere end 1.000 år siden. Der er 1.440 m hele vejen rundt. På det areal kunne der ligge 20 fodboldbaner. Nu omfatter området to kæmpehøje, to store runesten, sporene efter den enorme skibssætning og en kristen kirke. Og hele området er i dag på UNESCOs Verdensarvsliste.

Se udstillingen på museet og bliv klogere på vikingekongerne Gorm og Harald og på vikingernes liv og hverdag. Der er gratis adgang til den prisbelønnede udstilling, som giver både børn og voksne en helt speciel oplevelse.

Brug dit Be Happy Pass og få verden bedste familieferie
Tag passet med på tur rundt i området. Så finder du de bedste oplevelser til børn. Mange af attraktionerne har også et ekstra tilbud. Du kan se alle attraktionerne her.

Her får du et gratis Be Happy Pass
Du får et gratis Be Happy Pass til dig og familien, når du overnatter hos en af vores Preferred Partners.

 

THE LEGO® MOVIE 2™ © & ™. Warner Bros. Entertainment Inc., & The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, the Minifigure and the Brick and Knob configurations and LEGOLAND are trademarks and/or copyrights of the LEGO Group. ©2024 The LEGO Group. All rights reserved