©  Foto:

Troldhedestien - Rute T16 - Cykelrute i Kolding for hele familien

Jordrup - Kolding

Turen langs den gamle Troldhedebane er for hele familien. Ruten følger dels den nationale rute 6 og dels den regionale rute 62. Turen er behagelig uden store stigninger og bringer dig til Donssøerne og Ferup Sø. Begge steder er oplagte at holde pause og nyde udsigten - og måske tage en vandretur.

Ved det gamle slusehus ved Ferup Sø kan du se udstillingen om de store anlægsarbejder, som området har været midtpunkt for gennem de sidste hundrede år. Du kan også gøre stop ved pakhuset ved Dybvadbro Station og se udstillingen om Troldhedebanen, som er en privat jernbane, der eksisterede fra 1917-1968. Troldhedebanen gik fra Kolding til Troldhede i Midtjylland.

Nyd også landskabet langs Vester Nebel Å, som er slynget tilbage til sit oprindelige forløb samt det store skovrejsningsområde, Harte Skov. På Landbomuseet Kolding kan du se udviklingen fra hjulplov til mejetærsker samt husholdningsudstyr og værktøj, blev brugt for 100 år siden.

Tager du en afstikker ind til Harteværket, kan du høre om vandkraftens historie. Harteværket drives i dag som et arbejdende museum, der formidler natur og kulturhistorie til de besøgende.

Under "Links" i bunden af siden finder du et link til ruten i Naviki. Her kan du oprette dig som bruger, hvorefter du kan gå ind på ruten og gemme den under ”mine ruter”. Derefter kan du downloade Naviki appen og åbne op og finde ruten under ”mine ruter” for at køre efter ruten.

 

Seværdigheder

1. Marielundskoven
2. Fodboldgolf
3. Donssøerne
4. Dybvadbro Station
5. Det Gamle Slusehus
6. Landbomuseet Kolding
7. Harteværket
9. Sct. Nicolai Kirke
10. Koldinghus

Overnatningssteder

Hoteller og Kroer
Bramdrupdam Kro og Hotel
Comwell Kolding
Hotel Kolding
Kolding Hotel Apartments
Saxildhus Hotel
Scandic Kolding

Campingpladser
Dancamps Kolding

Vandrehjem
Kolding Sportel
KFUM Sportellet
Danhostel Kolding

Bed and Breakfast

Villa Gertrud
Mit Bed & Breakfast
Sysselbjerg B&B
Villa Terne v. Jeppe Løgstrup
Maybom Kolding

Andre turforslag

T10: Kolding Ådal og Hylkedalen

T11: Vandvejen ved Kolding

T12: Christiansfeld

T13: Middelalderruten

T14: Drejens Halvø

T15: Elbodalen

Se rutekort under Links. Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet, og download derfra.

God tur!