DestinationTrekantomraadet-Designbutik-Kolding
Bloegen og kajakoen Vejle-DestinationTrekantomraadet

Experience

Foto:Destination Trekantområdet&Destination Trekantområdet
Kunst & Design i The Heart of Jutland

ART & DESIGN

VI TAGER KUNST OG DESIGN ALVORLIGT
Som mad på bordet og vand i glasset er kunst og design vigtige ingredienser i livet. Kunsten sætter det gode over for det onde. Livet over for døden. Den hjælper os med at erfare livet og stille spørgsmål til den måde, vi lever det på. Design hjælper os med at navigere i verden. Vi bliver beriget. Sådan er det i dag. Og sådan har det altid været. I Jyllands Hjerte tager vi kunst og design alvorligt. Det mærker du tydeligt, når du tager rundt fra sted til sted.

Stole paa Trapholt

Foto:VisitKolding

LEGOhouse-Billund-DestinationTrekantomraadet

Foto:Destination Trekantområdet

Dessertallerken i Kolding

©Gustav LindFoto:Gustav Lind

Kunst, Design og Små Mirakler på tallerken - kom og nyd kunst og gastronomi med stjerner på skulderen.

Start på Trapholt og se særudstillinger, der næsten altid scorer flotte roser fra anmeldere og gæster. Udforsk også museets faste udstilling og besøg Arne Jacobsens Sommerhus. Han er kendt for møbler som Syveren, Svanen, Myren og Ægget. Han har også tegnet et Sommerhus, du kan besøge på museet.

Oplev mere kunst i Tørskind, hvor Robert Jacobsen og Jean Clarebourandt har skabt en skulpturpark. Eller gå ombord i gastronomiske oplevelser som whiskysmagning eller den store smagning på Skærsøgaard Vingård. Om aftenen kan du udforske de gastronomiske hotspot i Vejle eller Kolding.

Og dagen efter kan du måske lade dig friste af en guidet Food tour i Vejle med mindst 7 smage-stop.

 

Trapholt-set-udefra-DestinationTrekantomraadet

Foto:Destination Trekantområdet

GASTRONOMI -Kolding-DestinationTrekantomraadet

©Gustav LindFoto:Frame & Work

Andre oplevelser indenfor kunst og design

Området omkring Billund, Kolding og Vejle rummer mange oplevelser og aktiviteter også indenfor kunst og design. 

Her har vi fundet dem frem som vi tænker du ikke må gå glip af

Liste
Kort

Trapholt i Kolding – Museum for moderne kunst og design

Er I til moderne kunst og dansk design når det er bedst? På Trapholt kan I opleve skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. Se også vores store samling af dansk møbeldesign.

Læs mere
Koldinghus - Pragtfuldt slot i midten af Kolding
Foto: Destination Trekantområdet

Koldinghus - Pragtfuldt slot i midten af Kolding

Hos Koldinghus er mulighederne mange. Prøv bl.a. renæssancedans, fægtning, mjødsmagning eller en rundvisning på det gamle kongeslot. I kan sågar planlægge børnenes fødselsdag.

Læs mere
Designwalk Kolding - på egen hånd
Foto: Destination Trekantområdet

Designwalk Kolding - på egen hånd

Gå på opdagelse i designbyen Kolding, og se de flotte pladser og bygninger.

Ruten er ca. 3,5 km. og fører dig forbi de mest ikoniske designs, herunder Nicolai Komplekset, Designskolen Kolding, Koldin...

KunstogDesign-Kolding-DestinationTrekantomraadet
Foto: Destination Trekantområdet

Kunsthåndværkere og Gallerier

Området omkring Billund og Kolding emmer af kunst og design, og du finder derfor mange gallerier og kunsthåndværkere her. De arbejder med mange forskellige former for kunst, herunder malerier, keramik og vævning.

Læs mere

Fifleriet i Kolding - Kreativt værksted med mange muligheder

Kreativt værksted i Kolding. I Fifleriet kan du komme ind i løbet af dagen og fordybe dig i et projekt. Keramik; lertøj eller stentøj, uldfiltning, perlerier, decoupage mm. Du er velkommen alene eller...

Læs mere
Det Gamle Borgerhus - Koldings ældste hus, placeret i midtbyen
Foto: Destination Trekantområdet

Det Gamle Borgerhus - Koldings ældste hus, placeret i midtbyen

Bindingsværkshuset er Koldings ældst bevarede hus. Det ligger i midtbyen og har over 400 års historie på bagen. I dag fungerer det bl.a. som udstillingslokale for billedkunstnere.

 

 

 

 

Læs mere
Vejle Fjordenhus
Foto: Mads Hansen

Kunst og arkitektur i Vejle

Vejle er helt i front på kunst og arkitektur. I Vejle står de arkitektoniske perler side om side med smukke historiske bygninger. Mange steder er det anerkendte arkitekter og kunstnere, lokale som internationale, der har sat sit præg på Vejles arkitektoniske udtryk og kunstneriske indtryk. Ikke mindst på Vejles havnefront, hvor der på få år er skabt en spændende bydel med et rekreativt miljø, prisbelønnet arkitektur og bæredygtige boliger.

Gallerier og kunsthåndværkere i Vejle

I de små galleriers spændende omgivelser kan du opleve en mangfoldighed af kunst i alle former og stilarter. Mens du i de kreative kunsthåndværkeres arbejdende værksteder kan følge tilblivelsen af de helt unikke værker.

Bølgen
Foto: VisitVejle

Bølgen

Med udsigt over Vejle Fjord, Vejlefjordbroen og Skyttehushalvøen finder du Bølgen, som har modtaget et væld af priser og for længst har slået sin position fast som et af byens vartegn. Det eksklusive og markante boligbyggeri består af fem kakkelbeklædte, bølgende facader. Hver bølge er på ni etager og rummer i alt 20 forskellige boliger. 

Landskabsskulptur Robert Jacobsen - Jean Clareboudt

Landskabsskulptur Robert Jacobsen og Jean Clareboudt består af ni delskulpturer, som i helhed med landskabet skal opleves som ét kunstværk. 

Vejle Kunstmuseum
Foto: VisitVejle

Vejle Kunstmuseum

Bliv inspireret af kunsten på Vejle Kunstmuseum. VejleMuseerne inviterer alle indenfor til kunstoplevelser, der tager udgangspunkt i og har relevans for livet og hverdagen.