Bridgewalking Lillebælt
I 60 meters højde kan man se langt! Prøv selv – oplevelsen på toppen af broen i Danmarks største naturpark er oplevelsen du fortælle om langt tid efter du er kommet hjem.
Når du går øverst ovenpå en bro, kan du se langt. Og du kan nyde et helt anderledes kig ind på nogle af Danmarks smukkeste kystlinjer. Oplevelsen, på toppen af broen i Danmarks største naturpark, er en oplevelse, du vil fortælle om lang tid efter, du er kommet hjem.
Hvis du vil have udsigt til noget helt særligt, så tag på Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. Her kommer du op i 60 meters højde over bæltets bølger og får en storslået udsigt fra toppen af broen. Fra toppen af broen får du en tydelig fornemmelse af farvandet. Du kan vinke til sejlere og marsvin. Og kan se, hvordan det smalle Lillebælt snor sig gennem det smukke, skovklædte kystlandskab.
Du går i en lille gruppe med guide, som fortæller om området og udpeger pejlemærker undervejs. Så du får en spændende fortælling om området og broen oveni din store naturoplevelse.
Bridgewalking er en unik oplevelse, som kun findes få andre steder i verden. Så kom og få udsigt for alle pengene, vind i håret og et sug i maven, når biler og ikke mindst tog buldrer over broen, mens både i bæltet går for sejl eller motor i havet 60 meter under dig.
©Visit FredericiaFoto:Visit Fredericia
Foto:Destination Trekantområdet
©Visit FredericiaFoto:Visit Fredericia
Byggeriet af Den Gamle Lillebæltsbro
Byggeriet af Den Gamle Lillebæltsbro startede i 1930. Og i 1935 var den første landfaste forbindelse mellem Jylland og Fyn klar til brug. Behovet var stort. Allerede første år efter indvielsen kørte der 533.000 biler over broen. I dag kører alle tog mellem Jylland og Fyn stadig over Den Gamle Lillebæltsbro, mens der også er et bilspor i hver retning og passage for fodgængere og cyklister.
Broen var et enormt anlægsarbejde. Det meste arbejde foregik med håndkraft. Hele stålkonstruktionen, som udgør overdelen af broen, er nittet sammen med over 2 mio. nitter. At slå en nitte i krævede et team på tre mand. Naglevarmeren holdt nittet, forholderen stod for modholdet, som var nødvendigt, så nitteren kunne forme nitten med tryklufthammeren.
Se her, hvordan byggeriet foregik.
Bridgewalking - En uforglemmelig oplevelse
Tag på bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro med Bridgewalking Lillebælt og prøv noget helt unikt.