©  Foto:

Brødremenigheden i Christiansfeld

Ta’ en spadseretur i byens centrum, i et stykke verdenshistorie med noget nyt at opdage på hvert gadehjørne og oplev verdenskulturarven i Christiansfeld.

Besøg verdenskulturarven i Christiansfeld

Byen blev grundlagt i 1773 af de tyske Herrnhutere (Brødremenigheden) på foranledning af Kong Christian VII, deraf navnet Christiansfeld. Herrnhuterne var dygtige håndværkere og handelsfolk. De skabte en by med sammenhængende arkitektur, konsekvent brug af bestemte materialer og farver, samt med sans for detaljer og med rod i deres stærke kristne tro. Troen, som er omdrejningspunktet for både liv, tankegang og byplanlægning med kirken og Gud i centrum.

I dag er byen nænsomt restaureret og den specielle arkitektur, materialer og farver gør den til noget helt enestående.

Ved juletid kan man nyde de smukke Herrnhuterstjerner med lys i, ophængt i gaderne omkring Prætoriustorvet og Kirkepladsen.

Brødremenigheden er en evangelisk-luthersk frimenighed med samme bekendelsesgrundlag som Den Danske Folkekirke. Brødremenigheden kaldes også Herrnhutere, og disse kan føres helt tilbage til 1415. Brødremenigheden ledes af ældsterådet, som stort set svarer til Folkekirkens menighedsråd.

Læs meget mere om Christiansfeld og Brødremenigheden – kom selv en tur til denne helt specielle by, som den 4. juli 2015 blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Ta’ en spadseretur i byens centrum, i et stykke verdenshistorie med noget nyt at opdage på hvert gadehjørne.

Læs mere om Christiansfeld og verdensarven på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside