©  Foto:

Bunkermuseet i Fredericia

Oplev en rigtig bunker og bliv klogere på Fredericia under Besættelsen.

Besøg en ægte bunker og kom tæt på historien - helt gratis!

Har I nogensinde besøgt en rigtig bunker?

Hos Bunkermuseet i Fredericia får I en unik mulighed for at besøge en af de mange bunkere, som blev oprettet under Danmarks Besættelse. Bunkermuseet er nemlig indrettet i en gammel bunker og fyldt med fantastiske historiske genstande, som fortæller om tiden fra 1940 til 1945.

Læs meget mere om Bunkermuseet her!

Et lille museum, som fortæller en stor historie

Bunkermuseet i Fredericia rummer flere udstillinger, der omhandler Fredericia under Besættelsen. I kan blandt andet opleve en fin billed- og lydudstilling med øjenvidneberetninger, som er en del af Museerne i Fredericias fællesudstilling med titlen "Far, hvad er fred?"

En del af Fredericia Vold

Bunkermuseet i Fredericia ligger midt i Fredericias største historiske monument: Fredericia Vold. Bunkeren er nemlig gravet ind i Volden, og det er derfor nemt at kombinere et besøg i Bunkermuseet med en rundtur på Fredericia Vold. 

Tip: En historisk dag i fæstningsbyen

Fredericia gemmer på en helt fantastisk og unik historie - som bare venter på at blive oplevet. Start fx Dagen med gåtur på Fredericia Vold og mærk historiens vingesus. I løbet af dagen kan I besøge både Bunkermuseet og Fredericia Bymuseum - begge museer har gratis adgang og giver et spændende indblik i fæstningsbyen ved Lillebælt.

Bunkermuseets åbningstider

Der er åbent onsdage, kl. 13-16 og lørdage, kl. 10-13 fra 17/6 - 16/9 samt på særlige datoer - se herunder:

Søndag den 9/4: kl. 13-16

Torsdag den 4/5: kl. 13-16

Fredag den 5/5: kl. 13-16

Lørdag den 14/10: kl. 10-13 (uge 42)

Onsdag den 18/10: kl. 13-16 (uge 42)

Lørdag den 21/10: kl. 10-13 (uge 42)

Bunkermuseet i Fredericia - et stykke af Danmarkshistorien

Under Danmarks Besættelse fra 1940 til 1945 blev der opført omkring 5.800 beskyttelsesrum i Danmark, hvoraf 70 blev oprettet i Fredericia. Bunkermuseet ligger en af de de 70 civile beskyttelsesrum. Bunkeren er en dobbeltbunker med to kupler, som begge er indrettet som museum med genstande og beskrivelser af livet i bunkeren og i Fredericia under Besættelsen.

Særudstillingen i bunkeren er skabt i et samarbejde mellem Fredericia Militærhistorisk Forening og Museerne i Fredericia, og det er Fredericia Militærhistorisk Forening som står for fremvisning af bunkeren i Bunkermuseets åbningstid. 

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#fredericiamuseum #visitfredericia