©  Foto:

Christinero - Naturområde ved Christiansfeld

Oplev det smukke og romantiske haveanlæg Christinero, der blev anlagt sidst i 1700-tallet!

Året rundt er det en oplevelse at gæste Christinero, det lille fredede anlæg sydvest for Christiansfeld, som ejes af Brødremenigheden.
 
Anlægget er et yndet sted for spadserende og cyklende. En hvidmalet låge fører lige ind til det lille anlæg på to hektar, der er skabt som romantisk have sidst i 1700-tallet af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein. Her har hun levet og nok haft sine bedste stunder, og her ligger hun efter eget ønske begravet. Selv kaldte hun anlægget for 'Mine tanker' og først efter hendes død fik det navnet Christinero. I anlægget findes der tre velbevarede bygninger: Kogehuset, Pavillonen og Kapellet.
 
Nærmest den hvide låge er der to damme, begge med springvand. Den mindste er sat i stand i 2003.
 
Overalt ser man minder om orkanens ødelæggelser den 3. december 1999. Omkring 80 procent af bevoksningen gik til, men som ved et under skete der kun ringe skade på bygningerne. Nu er skoven genrejst med hjælp fra mange hænder, fra Christineros venner og fra fonde. Helt fra begyndelsen er der blevet plantet sjældne træer og den plan er blevet videreført gennem årene.

Året rundt er det en oplevelse at besøge Christinero, et romantisk haveanlæg anlagt sidste i 1700-tallet. Anlægget blev skabt af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein, der i dag ligger begravet i anlægget. I anlægget ligger tre velbarede bygninger: Kogehuset, Pavillonen og Kapellet og to smukke damme med springvand. Christinero ligger lige ved UNESCO-byen Christiansfeld. Oplev også Danmarks største Bullade, der ligger lige ved p-pladsen.

Se ruten her: Rute