©  Foto:

Den store kultur-tur - Fantastisk tur der giver indblik på kulturer og design

Kunst & Design 

Den Store Kultur-Tur 

Tag to eller tre dage med fokus på kunst og design. Start på Koldinghus, hvor arkitekturen er en oplevelse i sig selv. Det 750 år gamle kongeslot lå hen som en ruin i 160 år, inden restaureringen for alvor kom på skinner. Oplev Kongernes Samling, og udstillingen Mary og Kronprinsesserne.  

Nyd også en tur på et af Danmarks førende kunstmuseer, Trapholt. Her kan du bl.a. nyde klassisk møbeldesign og skiftende udstillinger. 

Interesserer du dig for nutidig design og arkitektur er LEGO® House et must-see. Det er Bjarke Ingels. Der har leget med bygningens rammer og indenfor kan du lege dig ind i det forunderlige univers, som LEGO® har skabt.  

Tag en byvandring i Kolding med fokus på design eller en slentretur på havnekajen i Vejle, hvor arkitektoniske stjerner står og venter.  

 

Dag 1 

Kunst & Design 

KOLDINGHUS 

FRA KONGESLOT TIL NYT DESIGN 

I midten af 1200-taller fik kongen bygget Koldinghus, så slottet kunne stå vagt ved grænsen mellem Danmark og Slesvig. Efter en fatal brand i 1808 lå slottet hen som ruin. I dag er det genopført på en måde, så ruinen er en attraktion i sig selv, mens bygningen i dag rummer et kraftcenter af et museum inden for kunst og kultur.  

Gennem tiden er Koldinghus bygget om mange gange. Ofte efter brande. Ved 1808 gik det dog helt galt, og slottet lå hen som ruin i næsten 100 år, før gode kræfter så småt begyndte at genopbygge slottet.  

Det var arkitekterne Inger og Johannes Exner, der slog stregerne. De valgte at lade ruinen forblive synlig og anvendte i stedet træ og stål i de bærende og synlige konstruktioner. Resultatet blev - fuld fortjent - anerkendt med Europa Nostra-prisen i 1993. 

Kunst & Design 

TRAPHOLT 

Besøg Trapholt museum for moderne kunst og design. Museets arkitektur udgør i sig selv en attraktion. Bygget op omkring den centrale museumsgade, byder Trapholt din fantasi op til dans med skiftende udstillinger med danske og internationale kunstnere og designere.

Oplev Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus, der er en totaloplevelse for det design- og arkitekturinteresserede publikum; det eneste af sin slags.

Eller hvad med at sammensætte din helt egen udstilling af værker fra samlingen i DIN udstilling.

Trapholt er kendt for sin smukke beliggenhed. Museet bugter sig gennem en skulpturpark og et smukt haveanlæg højt over Kolding Fjord. Fra museet og caféen er der en fantastisk panoramaudsigt. I designbutikken finder du et bredt udvalg af interiørdesign fra danske og internationale brands.

Dag 2 

Kunst & Design 

LEGO HOUSE® 

LEG MED FORMER I LEGO HOUSE®  

Drømmen om den ultimative LEGO® oplevelse til LEGO fans i alle aldre er kommet til live. Rammerne er skabt af den verdenskendte danske arkitet Bjarke Ingels. Men udgangspunkt i den kendte 2x4 LEGO klods inviterer bygningen til leg og vækker din fantasi. Her kan du lege dig gennem det store hus og bygge minder for livet.  

Millioner af LEGO klodser venter i en lang række hands-on oplevelseszoner. Byg et havdyr. Skab en LEGO blomst. Skyd film. Hjælp din biavlerrobot. Leg byarkitekt for en dag og styr en hel interaktiv by. Mærk, hvordan læring gennem leg, mobiliserer langt flere kanaler til læring, end når du forsøger at læse dig til ny viden. 

I de øverste etager kan du finde fantastiske modeller bygget af AFOLs (Adult Fans of LEGO). I kælderen kan du gå down memory lane og se stort set alle LEGO æsker, der er produceret gennem tiderne. 

 

Dag 3 

Kunst & Design | Ud i det fri

Byvandring i Vejle 

Tag på byvandring i Vejles gader, hvor du kan se, hvordan gammelt møder nyt. Du vil også opleve nogle af Vejles interessante arkitektoniske bygninger – f.eks. Olafur Eliasson’s Fjordenhus, byens vartegn Bølgen, eller parkeringshuset Trondur, hvor den anerkendte færøske glaskunstner Tróndur Patursson har svøbt trappetårnet i smuk glaskunst. God tur. Find ruten her: (https://www.visitvejle.dk/vejle/oplevelser/det-historiske-vejle/byvandring-i-vejle)  

Gastronomi 

Gastronomisk Hotspot Kolding 

Tag på en gastronomisk opdagelsesrejse i Kolding, hvor du finder et spændende udvalg af spirende restauranter i særklasse. Mange af madoplevelserne får du i byens historiske rammer – alt fra ombyggede fabriksbygninger til fangekælderen under byens historiske kongeslot.  

 

Add ons 

Historie & Kultur | Kunst & Design | Ud i det fri

Billund Byggeklodser – Byvandring 

Billund er et unikt bebygget kulturmiljø og er et enestående lokalt eksempel på udvikling i Danmarks velfærdssamfund. Fortællingen om LEGO® og Billund, som en dansk udgave af en Company Town kan aflæses i byens udvikling og arkitektur; alt fra byplanlægning, infrastruktur, familiemønstre og fritidsliv. Oplev hvordan de unikke byggeklodser til den nordiske velfærdsstat er blevet støbt.  

Historie & Kultur | Kunst & Design 

Bliv klogere på Vejles fortid - Vejle Kulturmuseum 

På Kulturmuseet kan du få nogle af de bedste historier fra Vejle og omegn.  

Museets fortællinger er sammensat af flere udstillinger, der beskriver forskellige udsnit af Vejles Historie.  

Hver sæson har sine særudstillinger. Men du kan altid besøge et af de bedst bevarede moselig i Danmark, Haraldskærkvinden. Gør det. Kig ind. Og bliv klogere på den by og egn du besøger 

Historie & Kultur 

Spaoplevelse i Dronning Dorotheas Badstue 

I Dronning Dorotheas Badstue kan du få dig den skønneste wellnessoplevelse. Læn dig tilbage og lad dig forkæle i vores historisk indrettede omgivelser. Badstuen kan byde på en lang række faciliteter som sauna, relaxbassin, dampbad, udendørs spa m.m samt et stort udvalg af behandlinger. 
Periodebestemt entré til badstuen søndag – fredag. 
Lørdag er der ingen entré uden behandling.