©  Foto:

Historien om Billund - Få et indblik i den fascinerende historie af Billund

Billund er unik. By, borgere og LEGO virksomheden har i fællesskab skabt det moderne Billund. Her får du et indblik i byens kulturhistorie fra lille hedelandsby til højteknologisk vidensby.

Hvis du tager en gåtur rundt i Billund, vil du komme forbi flere kendetegn, der afspejler byens udvikling. Du kan fx. vælge at følge Playline som er en rute, der går mellem turistattraktionerne i øst og bymidten i vest. Selve idéen med Playline er at etablere en aktiv, interessant rute i byen, som er en oplevelse i sig selv.

På ruten kommer bl.a. forbi LEGO grundlæggeren Ole Kirk Kristiansens hus - "Løvehuset" - som han byggede i1924.
Ruten går gennem Billunds smukke Skulpturpark og på vejen er der også flere sjove og aktive legeaktiviteter for både små og større børn. De farverige glaserede rutesten er skabt af lokale børn i Billund i samarbejde med Billund Kulturskole. Det er helt i tråd med byens vision om at blive Børnenes Hovedstad. 

Billunds historie tog for alvor et spring i 1930'erne. For ca. 100 år siden boede der kun 259 indbyggere i byen.
Men på grund af landbrugskrisen begyndte Ole Kirk Kristiansen i 1932 at producere trælegetøj. Legetøjet blev hurtigt populært og i 1934 fandt han på navnet LEGO, som er en kombination af ordene LEG og GODT. Det lille firma voksede og det der startede med en træklods, er sidenhen vokset. 
I dag er LEGO en central del af Billund og virksomheden er vokset til at have mange tusinde medarbejdere. Byen har nu en lufthavn, flere forlystelsesparker, hoteller og en blomstrende bymidte.