©  Foto:

Kolding Ådal og Hylkedalen - Rute T10 - En naturskøn cykelrute omkring Kolding

Kolding - Seest - Vonsild

Ådalsruten er en naturskøn cykelrute, der fører dig gennem store ådale, hvor du både får historiske og naturhistoriske oplevelser. Ruten er ikke afmærket, og det er derfor vigtigt at følge kortets anvisninger. Turen går gennem Kolding Ådal forbi Harteværket, som vidner om åens betydning for Koldings udvikling. Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og er bygget i 1918-1920. Værket blev bygget for at dække det voksende behov for energi til belysning og industri omkring 1. Verdenskrig. Hylkedalens flotte istidslandskab er kendetegnet ved ådale og dramatiske bakker. Hylkedalen gennemskæres af Seest Mølleå og har forbindelse til Kolding Ådal. I dalen findes afgræssede enge og overdrev, hvor flere sjældne plante- og svampearter vokser. Er du til højder og svævebaner, er GoMonkey stedet, hvor du kan udfordre dig selv.

Fra Hylkedalen fortsætter ruten gennem Vonsild til Djævlekløften langs Dalby Møllebæks stille rislende vand. Ved Dalby Mølle er det værd at tage et stop og nyde udsigten ud over de spektakulære serpentinersving, der forbinder vandløbet med fjorden. I Kolding midtby ligger Jyllands sidste kongeborg, Koldinghus. Her kan du opleve forskellige udstillinger og eksempelvis prøve at klæde dig ud og være konge for en dag. Vil du shoppe byder Kolding på et stort udvalg af specialbutikker, caféer og restauranter. I sommerperioden kan du leje en kano og opleve byen og naturen fra vandsiden.

Under "Links" i bunden af siden finder du et link til ruten i Naviki. Her kan du oprette dig som bruger, hvorefter du kan gå ind på ruten og gemme den under ”mine ruter”. Derefter kan du downloade Naviki appen og åbne op og finde ruten under ”mine ruter” for at køre efter ruten.

Seværdigheder

1. Koldinghus
2. Den spanske Trappe
3. Rådhuspladsen
4. Sct. Nicolai Kirke
5. Nicolai komplekset
7. Kolding Ådal
8. Harteværket
9. GoMonkey i Kolding
10. Hylkedalen
11. Vonsild Kirke
12. Kolding Miniby
13. Geografisk Have
14. Dalby Kirke
15. Dalbymølle
16. Skulpturen "Vinger"
17. Å-stederne

Overnatningssteder

Hoteller og Kroer:
Comwell Kolding
Hotel Kolding
Kolding Hotel Apartments
Milling Hotel Saxildhus

Zleep Hotel i Kolding

Campingpladser:
Dancamps Kolding - Camping

Vandrehjem:
Danhostel Kolding
KFUM Sportellet
Kolding Sportel

Bed and Breakfast:
Artist's B&B
Maybom Kolding
Mit Bed & Breakfast
Villa Terne v. Jeppe Løgstrup
Villa Gertrud


Andre turforslag

T11: Vandvejen ved Kolding
T12: Christiansfeld
T13: Middelalderruten
T14: Drejens Halvø
T15: Elbodalen
T16: Troldhedestien
T17: Kongeådalen
T18: Lillebælt Classic
T19: Østkystruten

Se rutekort under Links. Skal du bruge GPX fil til GPS, så følg linket til rutekortet, og download derfra.

God tur!