©  Foto:

Randbøldalmuseet

Naturen, historien og håndværket. Spændende og udfordrende oplevelser for hele familien. På Randbøldalmuseet kan børn og voksne blandt andet blive klogere på gamle dages produktion af papir og klæder, boltre sig løs med vandeksperimenter og afprøve vandets kræfter. Der er altid gratis adgang til museet.

Jyllands første industrilandsby
Oplev museets permanente udstilling om Randbøldals historie. I udstillingen får man hele historien om den industrielle produktion i Randbøldal fra 1732 til 1983.

Hør, hvordan et ubeboet bondeland på kanten af heden blev til Jyllands første industrilandsby, hvordan Randbøldal gik fra papirfabrik til klædefabrik i 1846, og hvem der havde størst indflydelse på udviklingen

Leg med vand
I de udendørs vandeksperimenter kan man få føling med det, der er grundlaget for hele eventyret i Randbøldal, nemlig vandkraften.

Her kan børn og voksne prøve at vinde over vandets tyngde og hæve vandet med enkle og historiske teknikker som Arkimedes’ skrue, brøndvinde, vippebrønd, trædemølle og et helt slusesystem.

Vandeksperimenterne er lukket i vinterhalvåret, når museet er sæsonlukket.

Åbent i væve- og papirværkstederne
I værkstederne er det muligt at prøve de gamle håndværk under kyndig vejledning af de frivillige, når der er arrangementer. Se hvornår værkstederne er åbne på vejlemuseerne.dk/randbøldalmuseet