©  Foto:

Se kagebyen Christiansfeld. Med Be Happy Pass

Da byen blev grundlagt, levede drenge og piger i hver sin verden. Det var specielt. Det er byen også. Faktisk så speciel, at den er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Lige gader og forsvundne honninghjerter
Et stort mysterium venter i Honningkagebyen. Byens bagere har bagt honningkager, siden byen blev grundlagt for mange år siden. Men nogen har gemt ingredienserne. Løs gåden og få et gratis honningkage-bage-sæt.

Hvis du har fået et gratis Be Happy Pass
Henvend dig i museumsbutikken i Søstrehuset og vis dit Be Happy Pass. Så får en gåde. Løs gåden og få et gratis honningkage-bage-sæt.

Om Christiansfeld
Oprindelig var byen opdelt i grupper. Drenge for sig. Og piger for sig. Ugifte mænd for sig. Ugifte kvinder for sig. Det kan i dag virke lidt gammeldags, men de tyske kristne, som byggede byen, var nærmere lidt foran resten af landet. For her i byen tog man sig af de ældre. Og børnene lærte både at læse, regne og forstå verden. De fleste danske børn lærte kun lige at læse.

   

© LEGOLAND® Billund Resort. Foto: Mette Krull.

Hvorfor hedder det Brødremenigheden?
De tyske kristne kaldte hinanden for brødre og søstre. Derfor bliver de også kaldt Brødremenigheden. Brødremenigheden er aktiv endnu og har ca. 150 medlemmer alene i Christiansfeld.

Hvad er verdensarv?
Verdensarv er noget, UNESCO udnævner gode steder til for at bevare dem, så du og dine børn kan opleve dem i fremtiden. Christiansfeld er en planlagt by. Før Brødremeningheden kom til landet i 1773 var der kun er mark. Så byggede de deres idealby, som er kommet på listen, fordi den oprindelige byplan er særdeles velbevaret - og fordi menigheden stadig er aktiv.

  

© Museum Kolding. Foto: Museum Kolding.

Hvorfor lige honningkager?
Brødremenigheden var gode håndværkere. De kunne bygge et hus som få. De var gode med træ. Og med alt muligt andet. De var også gode til at lave ovne. Det vidner mange smukke kakkelovne om i byen. Og til at bage. Og her er honninghjerter blevet en tradition. En hyggelig tradition, som bare smager godt.

Brug dit Be Happy Pass og få verden bedste familieferie
Tag passet med på tur rundt i området. Så finder du de bedste oplevelser til børn. Mange af attraktionerne har også et ekstra tilbud. Du kan se alle attraktionerne her.

Her får du et gratis Be Happy Pass
Du får et gratis Be Happy Pass til dig og familien, når du overnatter hos en af vores Preferred Partners.

 

THE LEGO® MOVIE 2™ © & ™. Warner Bros. Entertainment Inc., & The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, the Minifigure and the Brick and Knob configurations and LEGOLAND are trademarks and/or copyrights of the LEGO Group. ©2024 The LEGO Group. All rights reserved