©  Foto:

Snorkelsti ved Trelde Næs

På snorkelstien ved Trelde Næs kan du opleve den fascinerede verden under vand.

Oplev livet under vand

Når man opholder sig på vanden og ved stranden oplever man sjældent, hvad der virkelig foregår under havoverfladen. Snorkelstien ved Trelde Næs giver dig en enestående mulighed for at dykke ned og opleve livet på havbunden helt tæt på.
 
Snorkelstien er 100 meter lang og består af ialt 6 poster under vand. Hver post gemmer på et tekststykke med tilhørende billeder eller spørgsmål, som du skal dykke ned og forsøge at gætte svaret på. De 6 poster står som betonklodser på havbunden og er forbundet af en kæde: Følger du kæden, er du sikker på at blive ledt videre til næste post!
 
Snorkelstiens start og slutning er markeret med en orange bøje.

Snorkelforhold ved Trelde Næs

Snorkelstien har sværhedsgraden 1 og er for begyndere og let øvede snorkeldykkere grundet områdets rolige strømforhold. Snorkelstien er let tilgængelig fra strandkanten og har en max dybde på 1,70 meter.

Det kræver ingen specielle tilladelser at snorkle i området.

Snorkelstien kan benyttes hele året, og alt efter sæson kan du spotte bl.a. savtang, blæretang, rejer, krabber tangål, tangsnare, fladfisk og småfisk på din snorkeltur. Der er gode muligheder for makrobilleder på stien.

Du kan læse mere om dykning og snorkling i Fredericia her!

Praktiske informationer

Parkeringsmuligheder: Du kan parkere på Trelde Næs' parkeringsplads. Adressen er Trelde Næsvej 290, 7000 Fredericia.

Find snorkelstien: Fra parkeringspladsen går du af grusvejen, gennem skoven, ned mod stranden. Når du kommer ud af skoven, vil du se snorkelstien på din venstre hånd, markeret med 2 orange bøjer.

Google Earth-koordinater:
Latitude: 55 37 29 N
Longtitude: 9 50 48Ø

Trelde Næs Naturcenter

Du kan kombinere din oplevelse på snorkelstien med et besøg i Naturcenter Trelde Næs lige ved stranden. Her kan du læse mere om området og låne udstyr i grejbanken. I Naturcenteret finder du også dit Friluftspas, som er ganske gratis.

Snorkelture og aktiviteter med Naturpark Lillebælt

Naturpark Lillebælt afholder jævnligt snorkelture med instruktion og andre spændende udflugter og aktiviteter.

Se oversigt over Naturpark Lillebælts event og book billet her!

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#treldenæs #visitfredericia