©  Foto:

Tirsbæk Strand

Tirsbæk Strand er en populær og smukt beliggende strand på nordsiden af Vejle Fjord ca. 8 km fra Vejle by. Her er der rigtig gode og børnevenlige faciliteter med kiosk, badebro, toilet og parkering. Om vinteren bruges stranden til vinterbadning. Gode muligheder for at vandre i dette smukke område tæt på Tirsbæk Slot. 

Tirsbæk Strand ligger på nordsiden af fjorden, omgivet af fredede skovdækkede kystskrænter og herregårdslandskabet omkring Tirsbæk Slot. Stranden er børnevenlig og har gode faciliteter. Om vinteren bruges stranden til vinterbadning.

Den relativt brede sandstrand er børnevenlig, og der er masser af naturoplevelser for de små. Ikke mindst i vandkanten, hvor et mylder af krebsdyr og snegle kun venter på at blive udforsket.

Langs stranden er der etableret et snorkelrev designet som en havsti, der kan følges under vandet. Ved brohovedet kan roere og jollesejlere lægge til og strandgæster kan gå i vandet. Der er trapper på begge sider af brohovedet.

Ved stranden er et stort grønt opholdsareal med kiosk, borde og bænke, toiletter og parkering. Den nærliggende løvskov byder på gode gåture ad naturstier, ligesom der forefindes bålplads.

Den nationale cykelrute nr. 5, Østkystruten, går gennem området.

I sommerperioden kører bybus nr. 12 fra Vejle centrum til Tirsbæk.

Vinterbadning på Tirsbæk Strand
I perioden fra oktober til maj tilbydes vinterbadning på Tirsbæk Strand. Der er opstillet 4 flytbare træhuse med sauna, to brusebade, toilet samt hhv. et lukket og et åbent omklædningsrum.

Tirsbæk Vinterbad er offentligt, men forbeholdt Vinterbaderforeningen Morgenrøden dagligt mellem kl. 5-10, mandage og onsdage kl. 16-19 samt fredage kl. 15-18.

I tidsrummet kl. 10-11 rengøres faciliteterne og kan derfor ikke bookes. Det åbne omklædningsrum er tilgængeligt for alle hele døgnet. Det lukkede omklædningsrum samt sauna, bad og toilet kan bookes for kr. 100 pr. time i 1-2 timer ad gangen. Saunaen tændes automatisk 1 time før booking. Der er plads til 15-20 personer i saunaen.

Book og læs mere på udeliv.vejle.dk.