©  Foto:

Vorbasse Hjertesti - Vorbasse's egen hjertesti tæt på Billund

En Hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. God fornøjelse på stien!

Alle Vorbasses fire hjertestier starter ved fritidscentret, hvor der er gode parkeringsforhold. Turene er børnevenlige, og der findes gode legepladser undervejs, som I kan benytte. Ligeså er der opstillet bænke, som frit kan benyttes til et hvil. På alle fire ruter er der rig mulighed for at opleve naturen, og nyde årstidernes skiftende farver og dufte. Ruterne kan forlænges eller afkortes via byens øvrige stisystem.

På rød rute (3,7 km) går turen går gennem skov, til lyse skovpletter, langs marker til en sø. Snup evt. et lille hvil og en madpakke på bænkene ved søen,og nyd udsigten og stilheden.

På den blå rute (4,5 km) kommer man på den gamle Troldhedebane. Langs banen gror mange selvsåede æbletræer, der er vokset af de æbleskrog, der blev smidt ud af togvinduet.

Rød og blå rute går også forbi Vorbasses 800 år gamle kirke, med helligkilden inde på kirkegården, som blev årsag til, at Vorbasse Marked opstod. ”Krigshavnen” er også et besøg værd og læg mærke til Dalgas-stenen. Et minde om hedens opdyrker.

Grøn rute (3,8 km) går gennem Billund kommunes fredsskov ved Jægerlund. I den dejlige skov med løv- og nåletræer er der opstillet mange bænke langs ruten og ved Jægerlundsøen, som giver gode muligheder for en dejlig picnictur.
Gul rute (3,6 km) går over markedspladsen ind i Præsteskoven, og videre gennem byen.

Har du spørgsmål om hjertestien, aktiviteter og lignende, er du velkommen til at kontakte lokalforeningen Billund.