N8 cykelrute i Kolding

Foto: VisitKolding

På cykel rundt i Kolding

Østersøruten blev I 2019 kåret som årets cykelrute, og det er ikke uden grund. På denne 820 km lange cykelrute vil I opleve noget af Danmarks smukkeste natur, flot arkitektur og spændende historie. Cirka 96 km af den lange cykelrute, vil tage jer igennem det smukke kystlandskab ved Lillebælt, og her vil I blive ført igennem den historiske UNESCO by Christiansfeld, I kan prøve kræfter med Bridge walking, opleve kongeslottet Koldinghus og opleve en guidet tur på Fredericia voldanlæg. Lillebælt naturpark er placeret lige i centrum af Danmark med mange spændende attraktioner lige rundt om hjørnet. Her er gode cykelstier og veje som gør det sikkert for jer at få en god cykeloplevelse.

På ruten omkring Kolding vil der være rig mulighed for cykelegnede overnatningssteder, enten på et af Bed and Bike overnatningssteder, eller måske på en af vores shelterpladser.

Østersøruten N8 forbinder det danske ørige fra Jylland i vest til Sjælland i øst på sin vej igennem 17 kommuner. Ruten starter ved den dansk-tyske grænse, gennem det Sydfynske øhav, henover Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland, Lillebælt indtil ruten fører jer tilbage til Padborg igen. 

N8 ruten er 820 km lang og er en rundtur som går fra den dansk-tyske grænse, over Als gemmen det Sydfynske Øhav til Sydsjælland retur over Fyn forbi Lillebælt, gennem Kolding og Christiansfeld og ned gemmen Sønderjylland tilbage til Padborg.

Oplev historien helt tæt på

Lillebælt-området er fyldt med spændende historie og flot arkitektur. I UNESCO byen Christiansfeld vil I opleve Brødremenighedsbyen, som er en arkitekttegnet by fra 1700-tallet, som rummer utrolig meget spændende historie, og som også er kendt for deres lækre honningkager. Turen vil også tage jer forbi Fredericia, hvor I kan opleve Nordeuropas mest velbevarede voldanlæg. I Kolding kan I besøge Koldinghus, som er Jyllands sidste kongeborg. Koldinghus byder på spændene udstillinger året rundt, og man kan nyde den unikke udsigt ud over hele Kolding fra det høje slotstårn. Ruten fører jer også igennem Middelfart, som har en meget lang historie med hvalfangst, der kan spores helt tilbage til 1500-tallet. I Middelfart kan I besøge det smukke Hindsgavl slot, hvor selveste H.C Andersen har boet som gæst.  

Seværdigheder i Kolding ved N8 ruten

Se her alle de seværdigheder du kommer forbi når du cykler på den nationale N8 rute i Kolding. Nogle ligger helt tæt ved ruten mens andre kræver en lille omvej, men de er helt sikkert det værd. 

DesignKolding
VisitKolding

Kulturforum Würth

Kommer du fra Fredericia siden er der ikke langt fra ruten ud til Kulturforum Würth, som året igennem åbner dørene til unikke udstillinger med international anerkendt kunst. Besøget hos Kulturforum Würth er gratis, læs mere og se åbningstider og andet her

Traoholt set fra haven
VisitKolding

Trapholt - Koldings kunstmuseum

Besøg Koldings Kunstmuseum med den skønne beliggenhed ud til Koldingfjord og med kunst og design i verdensklasse.

Koldinghus
VisitKolding

Koldinghus

Besøg Koldinghus i hjertet af Kolding på din cykeltur gennem byen. Slottet fortæller historier om slottet og den danske kongerække, har skiftende udstillinger og aktiviteter for børn. 

Rosenhaven i Geografisk Have
VisitKolding

Geografisk Have

Ikke langt fra den planlagte rute ligger Geografisk Have i Kolding - en helt unik have med masser af plads til at nyde madpakken og den skønne natur. 

Flaget paa Skammlingsbanken
Visit Kolding

Skamlingsbanken

Et besøg værd er helt sikker Skamlingsbanken - en unik udsigt vente på toppen og her er gode stier rundt i området. Følg den ene sti til stranden og tag en tur i vandet inden I cykler videre på ruten. 

Grev Zinzendorfs Plads Christiansfeld
VisitKolding

Christiansfeld - UNESCO verdensarv

Cykelturen går igennem den unikke UNESCO by Christiansfeld - Oplev den helt særlige arkitektur og smag på de berømte honningkager når I cykler gennem den lille by lidt syd for Kolding. 

N8 - Østersøruten, hvor I, udover at skulle cykle også skal med 5 færgeruter og over otte broer. I kommer forbi lokale og nationale seværdigheder og cykler langs kysten forbi gamle købstæder.

Find en shelter eller en teltplads når du skal overnatte i Kolding

Find overnatningsmuligheder her

Se alle Bike Friends i Kolding her