Treldeskoven i Fredericia - Destination Trekantomraadet
Volden i Fredericia - Destination Trekantomraadet

Fredericia

Historie i The Heart of Jutland

Historie, natur, oplevelser og gastronomi

Byen Fredericia ligger helt ud til Lillebælt. Her finder du oplevelser for hele familien. Selve byen har en enestående historie. Den er grundlagt i 1660 som en fæstning, som ifølge datidens dogmer skulle bebos for at fungere. Tre landsbyer blev derfor nedlagt og ca. 40 familier blev tvunget til at flytte til byen. Først efter 1864 mistede fæstningen sin militære betydning.

I dag møder byen dig med masser af historie og kultur. Her er mulighed for at se marsvin på tæt hold, når du tager på hvalsafari. Og du kan få hele den spændende historie om byen, hvis du tager en byvandring med en elektronisk guide i øret eller en levende guide lige ved hånden.

Strand og skov

Vil du gerne nyde kystnaturen uden for meget action, skal du vide, at Fredericia byder på ca. 46 km kyst, hvor du finder mange lækre badestrande, heraf 4 med Blå Flag. Og i hele kystområdet finder du flere gode stier og kystnære vandreområder.

Så snør vandreskoene eller -støvlerne og nyd en tur ud i varieret natur med både sandstrande, enge og de klassiske, danske bøgeskove. Der findes flere afmærkede ruter i forskellige længder og sværhedsgrader. Find de mange vandreruter i Fredericia her.

Du kan nyde en kystferie ved Lillebælt hele året. Og uanset om du er vinterbader eller ej, finder du rent og lækkert badevand overalt. Der er selvfølgelig mest liv på stranden om sommeren. Og her byder nogle af strandene på stilhed og ren natur, mens andre har masser af faciliteter som badebro, beach bar og liggestole. Der er frit valg på alle hylder. Find den strand, der passer dit temperament bedst, Strande i Fredericia