Kolding Offentligtransport

Offentlig transport i Destination Trekantområdet

Foto: Visit Kolding

Læs om de offentlige transportmuligheder i Destination Trekantområdet

Tag offentlig transport rundt i Destination Trekantområdet

I Kolding og Billund området er der rig mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Busforbindelserne er godt og i Kolding er der godt togforbindelserne til resten af Danmark, og der er mange busstoppesteder placeret rundt i både Kolding og Billund.

Centralt placeret i Kolding centrum lige ved siden af banegården, finder du busterminalen, hvor langt de fleste busser kommer igennem.  

Billund ligger lige midt i hjertet af Jylland og har gode forbindelser rundt i landet. Fra Billund er lige langt til østkysten og vestkysten. Og der er lige langt til hovedstaden og til Hamborg. Lander du i Billund Lufthavn og har brug for at blive transporteret videre, så er der mange muligheder. Den offentlige transport udgøres af busser. Bussen kører i timedrift i dagtimerne fra Billund lufthavn til de nærliggende store byer. 

I Danmark er det nemmeste at se offentlige transportmidler på Rejseplanen.dk - her er et overblik over alle busser, toge og andre muligheder for offentlig transport. 

 

Spørgsmål og svar når du skal tage bussen i Destination Trekantområdet

Hvordan får jeg bussen til at tage mig med?

  • Du skal stille dig ved stoppestedet, og give chaufføren tegn til at du skal med

Hvordan køber jeg en billet?

  • Du kan købe en billet i bussen, og på din mobiltelefon. På billetten kan du læse startzonen og det antal zoner fra startzonen, som billetten gælder til. Du kan også se på billetten hvor længe den er gyldig. Når du køber billet i bussen, kan du udelukkende betale kontant og altså ikke med kort- vær opmærksom på at chaufføren ikke er forpligtet til at tage imod store sedler.

Mobil billet

  • For at kunne købe en mobilbillet skal du først hente Sydtrafik mobilbillet app på app store eller Google play. Når du køber en mobilbillet, er gyldighedstiden den samme, som ved en almindelig billet. Det er meget vigtigt at billetten er modtager inden du stiger på bussen.

Hvad er priserne?

  • Prisen for en rejse afhænger af hvor mange zoner du rejser. Brug rejseplanen.dk til, at finde antal zoner og prisen for rejsen. En betalende voksen kan have 2 børn med under 12 gratis. Et betalende barn kan have et barn under 12 år gratis med.

 

Hvem skal jeg kontakte?

  • Du kan kontakte Sydtrafiks kundecenter på telf. +45 7010 4410

Mandag-fredag: 6.15-18.00

Lørdag: 9.15-17.00

Søndag: 10.15-17.00

Ændringer kan forekomme omkring jul og nytår.

  

Spørgsmål og svar når du skal tage toget med DSB

 

Hvordan køber jeg en billet?

  • Du kan købe din billet ved billetautomaterne, som er placeret på banegårdene. Derudover kan du på Kolding banegård købe din billet i 7eleven som ligger på banegården. Der kan ikke betales med kontanter når du køber din billet i billetautomaterne. Derudover skal du være opmærksom på, at der ikke kan købes billet i togene. Hvis du rejser uden gyldig billet, medfører det en kontrolafgift på 750 kr.
  • Derudover kan du købe din billet på DSB.dk inden rejsen og printe billetten ud.   

 

Hvad er priserne?

  • Priserne afhænger af hvor mange zoner du rejser. Brug rejseplanen.dk til, at finde antal zoner og prisen for rejsen. En betalende voksen kan have 2 børn under 12 med gratis. Et barn, som rejser på børnebillet, kan have en et barn under 12 med på rejsen gratis.

 

Hvem skal jeg kontakte?

  • Du kan kontakte DSB kundeservice på Tel. +45 7013 1415