Kolding Lystfiskeri
Madding på Krogen Kolding

Naturoplevelser i Kolding

Foto:Destination Lillebaelt&Destination Lillebaelt

Kolding ligger som et smørhul med natur til alle sider. Fjord. Store skove. Mindre lunde. Søer. Kyster. Bakker. Enge. Du finder stort set alle de forskellige typer af natur, som Danmark har at byde på. Langs fjorden finder du hyggelige strande. Og alle steder kan du følge skønne naturstier. Kom. Brug naturen. Tag et par dage på udflugt i det grønne. Her finder du mange sheltere, naturlegepladser, vandreruter, cykelruter og udsigtsplatforme. 

Kolding fiskeri i Lillebælt
Destination Lillebaelt

Fiskeri i Kolding

I Kolding er der mange steder at fiske. Find dem her og læs også om andre ting, der er gode at vide, når du fisker i Danmark. Hvornår skal du fx have fisketegn, når du er ude med snøren?

Picnic muligheder i Kolding
VisitKolding

Madpakkehuse

Skal madpakken nydes på cykel- eller vandreturen – eller har du smurt den store picnickurv - så find en masse steder her, hvor du kan holde pause, nyde den dejlige natur og din medbragte mad. 

Naturtur Skamlingsbanken i Kolding
Museum Kolding

Skamlingsbanken ved Kolding

Besøg Skamlingsbanken ved Kolding og nyd en unikke natur. Oplev det nye besøgscenter med den mest fantastiske udsigt og hør om områdets helt specielle historie og dens betydning for området. 

Kanoer ved Harteværket
Harteværket

Harteværket i Kolding

Harteværket ligger smukt i en lille grøn oase tæt på Kolding. Det gamle elværk har en spændende historie. Og det kører den dag i dag. Leg med dine børn. Eller lej en kano og sejl en kort eller en længere tur. Du kan også gå en tur via stisystemet ud mod Harte og rundt ved Ferupsø. Herfra kan du komme til Troldhedestien ind til Marielundskoven i Kolding midtby. 

Klatrepark i Kolding
Funky Monkey Park

GoMonkey i Kolding

Oplev suset, når du tager en svævebane eller prøver kræfter med klatrebanerne højt oppe i trætoppene. GoMonkey ligger tæt på Kolding centrum og byder på udfordringer til alle aldre og niveauer. 

Destination Trekantomraadet-kajak-NaturparkLillebaelt

Naturpark Lillebælt

Foto: Destination Trekantområdet
Ride MTB in the Marielund forest in Kolding

På cykelferie i Kolding

Foto: Destination Lillebaelt
Strand i Kolding
Destination Lillebaelt

Strande i Kolding

Kolding ligger ud til Lillebælt. Dermed kan du nyde godt af de mange østvendte børnevenlige strande. Flere af dem ligger i cykelafstand fra byen. Ellers kan du finde strandlykken med bil eller bus. 

Dame paa geocaching
VisitKolding

Skovene ved Kolding

En tur i skoven er altid en god oplevelse. I Kolding kan du tage i den bynære skov, Marielundskoven med dejlige ruter og smuk natur. Men du finder også mange andre skove og naturområder, som er et besøg værd. 

Hundeskov i Kolding
VisitKolding

Hundeskove i Kolding

I og ved Kolding finder du flere hundeskove, hvor din hund kan mærke glæden ved at løbe uden snor. Såfremt, altså, at du har fuldt herredømme over hunden. Det gælder også på de fleste strande, hvor hunde må løbe uden snor fra 1. oktober til 1. marts. Tjek dog skiltene på stranden, da hunde ikke må få frie tøjler alle steder. Vær også opmærksom på, at al færdsel i hundeskovene sker på eget ansvar.

Overnat i en hytte i Kolding
Lurendal

Overnatning i det fri

Stadig flere har opdaget glæden ved at overnatte i det fri. Skal du med på trenden? Så find nogle af mulighederne i Kolding her. Se listen og læs mere om de enkelte pladser i naturen med mulighed for overnatning.  

Dykning Kolding
Visit Kolding

Dykning i Kolding og Lillebælt

I Lillebælt er der godt muligheder for at dykke. Det er et meget specielt farvand med stærke strømme. Det giver en varieret havbund og gode oplevelser under vandet. Mulighed for mange forskellige dyk og fin undervandsjagt.

Naturruter i Kolding Kommune

Naturruterne står i kø og venter kun på, at du vil ud at gå eller cykle en tur. Bliv inspirereret til din næste tur med et klik eller hent inspirationen i en pdf her: Naturruter i Kolding Kommune