Shopping i Vejle
Bølgen Vejle

Vejle

Visit Vejle&VisitVejle
Foto:Foto Kira Petersen &Foto Elliott Hope Studio
Gastronomi og Arkitektur i The Heart of Jutland

Gastronomi, cykling, kultur og natur

Vejle har gourmetoplevelse på højeste internationale niveau, verdensklasse kunst og arkitektur, spektakulær natur og en høj wauw-faktor for børnefamilier.  Alt dette komplet med et aktivt byliv, nogle af Danmarks bedste cykelruter og rigeligt med overnatningsmuligheder, gør at I ikke må snyde jer selv for et besøg i Vejle.

De største oplevelser i Vejle

Med et stort udvalg af oplevelser og aktiviteter, er der nok at vælge i mellem I Vejle. Så for at gøre det mere overskueligt, kan I her dykke ned i 3 af de største.  

Outdoor

Området har fantastisk natur med fjord og bakkede ådale, som også er perfekt til vandreture og aktive oplevelser til vands.
Vejles natur er utrolig smuk og kontrastfyldt med bøgeskove, åbne hedelandskab, plantager, dale og bakker. Opdag naturen via de afmærkede vandrestier på i alt mere end 500 kilometer. Her kan du nyde både skønne områder med udsigt og længere vandreruter for den vante vandrer. På turistbureauet i Vejle finder du et stort udvalg af vandrefoldere over ruter som Bindeballestien og Grejsdalsstien. Er du ude efter en længere vandretur, kan du prøve kræfter med landsbyvandreruten Rans Togt, Hærvejen eller Kyst til Kyst Stien.
 

Moor landscape in Vejle
Foto: Mads Hansen

I Vejle - også kaldet Kingdom of Cycling på grund af terrænet - finder du et af Danmarks bedste cykellandskaber. Få sved på panden på Danmarks hårdeste cykelbakker og mountainbikebaner. Byen er hvert år vært for nogle af Danmarks største cykelløb og var i 2022 startby for 3. etape af Tour de France. Her er der virkelig udfordringer at hente! Vejle har også lidt mere flade strækninger til nybegynderen og til dig, der bare gerne vil på en hyggelig cykelferie. Har du brug for hjælp undervejs, har Vejle både Bike Friends, Bed + Bike Vejle og cykelpakker langs Hærvejen. Du har også mulighed for at leje en cykel for en enkelt dag eller flere.
Vil du på en aktiv ferie, så tag en tur i Gorilla Park for at svinge dig i trætoppene. Hvad med en tur på Vejle Å eller i Fjorden i kano eller kajak? 
Trænger du til ro og fred, var det måske noget med en golftur, fisketur eller tur til vandet. Vejle har flere dejlige strande med blåt flag, smukke udsigter, gratis shelterpladser, madpakkehuse, grillpladser, by- og slotsparker og hundeskove. Se mere om Vejles natur her

Gastronomi
Gastronomi er et af Vejles helt store fyrtårne med et væld af smagsoplevelser. Gå ikke glip af to street food-områder, en Michelin-restaurant og et hav af verdenskøkkener med alt fra traditionel dansk mad til indisk, japansk, tyrkisk eller italiensk kogekunst.
Mange restaurationer og caféer har stor fokus på bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. Gastro Guiden giver dig et overblik over mulighederne. Her kan du finde den madoplevelse, der passer dig bedst, ud fra en række parametre, som fx: lokale råvarer, lokale madtraditioner og bæredygtighed. Området byder også på mange hyggelige caféer, hvor du kan slå dig ned med en kop kaffe, et glas vin, eller en god øl på din gastro-tur. Læs om Vejles Gastronomi her

 

Restaurant Remouladen i Vejle
Foto: Lulu

Økolariet

En unik oplevelser finder du i centrum af Vejle hvor Økolariet ligger. Her kan I sammen lære om energi, natur, miljø og meget mere.

Se mere her Økolariet i Vejle

Udstilling i Økolariet i Vejle
Foto: Økolariet
Whisky fra destilleriet Fary Lochan i et glas med en flaske bagved.
Daniel Rye

Lokale producenter og specialbutikker

Udover restauranter og caféer finder du også et hav af gårdbutikker, bagerier, slagterier og specialbutikker med lokale produkter som flødeis, whisky og øl.