Gå til indhold
Oplev julen i Kolding 2020

Foto:Visit Kolding

Julestemning og julehygge i Kolding

Gå i de smukke oplyste gader i Kolding city, og mærk julestemningen når duften af brændte mandler fylder gaderne, og butikkerne inviterer indenfor til julehandel. I Kolding Storcenter kan I møde julemanden og se den smukke udsmykning af centret. 

Juleaktiviteter i Kolding

Julemanden ankommer til Kolding
Visit Kolding

Julemandens ankomst

Julemanden kommer naturligvis også til Kolding i år - Julemanden ankommer til Kolding fredag 19. november sejlende ind i Kolding havn kl. 16:30. Herefter kører han med det lille tog til Akseltorv hvor juletræet skal tændes. Se mere på Kolding Kommunes Facebook side eller på Kolding Kommunes hjemmeside. 

Juletoget Lotte Rie i Kolding
Visit Kolding

Juletoget Lotte Rie

Tag en tur rundt i byens gader med juletoget Lotte Rie - hun kører fredag til søndag i december måned. I stiger på v. Julemandens hus i Helligkorsgade og det koster 10 kr. pr. person.

Julebord på Koldinghus
Koldinghus

Julemarked på Koldinghus

I weekenden 3-5. december afholder Koldinghus deres helt unikke julemarked, hvor du rundt i slottes sale kan finde boder med kvalitets varer. Et bredt udvalg inden for kunsthåndværk, julepynt, lokale fødevarer, tøj, smykker og meget andet. Rundt på Slottet er der masser af julesteming, julemusik, pynt og drillejulenisser og naturligvis også en juleworkshop og masser af julestemning i Slotsgården.

Geografisk have Julemarked
Geografisk Have

Julemarked i Geografisk Have

Den 20.-21. november 2021 kan I besøge det bæredygtige julemarked i Geografisk Have. Her vil være masser af aktiviteter, boder med gode ideer til julegaver og lækkerier til ganen. Der vil være musik,  hyggelig julestemning med julemand, mulighed for køb af æbleskiver og meget andet. 

Julemarked på Trapholt i Kolding
Trapholt

Julemarked på Trapholt

Julemarked i år på Trapholt finder sted den 27. og 28. november. Her finder I 50 af de dygtigste kunsthåndværkere og designere Danmark kan byde på. De vil alle være der personligt og sælge deres unikke produkter inden for glas, smukker og tekstiler mm. Læs mere og book din billet her

DesignKolding
VisitKolding

Julebazar på Designskolen i Kolding

Fredag og lørdag den 26. og 27. november kan du besøge Kolding Designskole og købe unikke julegaver - her bliver 125 boder med print, tekstiler, smykker og meget, meget mere. Også skolens kantine er åben hvor der kan købes lidt sødt til ganen. Entre 20kr. 

Julen i Christiansfeld

Oplev julestemning i Christiansfeld

Jul i Christiansfeld

Foto: Eva Kristensen

Mærk den helt specielle julestemning i Christiansfeld i julemåneden, når de smukke adventsstjerner pynter i bybilledet, og duften af de lækre honningkager fylder de gamle smukke gader. Oplev også de helt særlige jule traditioner der er forbundet med Brødremenigheden og shop lokal fremstillede varer i de små butikker i byen. 


 

Christiansfeld julestjerne
Koldinghus

Historien om Stjernen

Helt fra gammel tid har man i Christiansfeld brugt en meget speciel adventsstjerne af papir, formet som en morgenstjerne med 25 spidser. 
Den er fremstillet i Herrnhut og blev kendt i Danmark gennem Brødremenigheden i Christiansfeld og bruges mange steder i Tyskland. Hver år laves stjernen som en Årsstjerne i en ny farve i et begrænset antal.

Christiansfeld i julestemning
VisitKolding

Byrundvisning -Stjernestunder

Oplev Christiansfeld i december, med den smukke Herrnhutstjerne i gaderne og den velsmagende honningkage. Hør om byen og Brødremenighedens historie samt den helt særlige byplan og arkitektur. Turen har også fokus på historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner. Turene foregår på faste datoer - se dem her og køb billetten

 

Julen i Kolding

Giv en næstekærlig gave  - Hjælp udsatte børn med at få en dejlig jul - Når du besøger julemanden i hans hus så smut op på 1. sal og tag et kort fra træet - køb en gave og aflever den hos julemanden igen. Gør et barn ekstra glad her i julen og støt op om dette fantastiske projekt. Læs mere på: Lions Club Kolding

 

Læs om andre juleoplevelser på Kolding kommunes hjemmeside: Oplev julen i Kolding

Julekoncerter og juleteater i Kolding

Koncerter Jul Kolding
Visit Kolding

Oversigt over koncerter i Kolding

Se her en oversigt over koncerter i byen. 

Lidt ekstra julehygge.... book en overnatning

Kan I slet ikke få nok af julestemningen i Kolding så bliv lidt længere. Koldings overnatningssteder står klar til at byde jer velkommen og kræse lidt ekstra om jer her i den mørke tid hvor hygge og afslapning står højt på ønskelisten....

Brødremenighedens Hotel julen
Visit Kolding

Brødremenighedens Hotel

Oplev et af Danmarks ældste hoteller i idylliske Christiansfeld - Her er den helt unikke julestemning i gaderne med den smukke Herrenhut stjerne der hænger i byen og skaber hygge. Besøg de små lokale butikker og smag de lokale honninghjerter. Besøg også Szocska Living - en flot butik med masser af jul og hygge.

Julehygge Comwell Kolding
Comwell

Comwell Kolding

Bo tæt på både Kolding Storcenter og Kolding midtby når du overnatter på Comwell. Nyd de moderne rammer og den dejlige mad på hotellet tæt på centrum, og gå en tur i den smukke skov, Marielund, der ligger lige ved hotellet. På Comwell i Kolding kan du opleve LUFTENS HELTE – DET STORE JULESHOW - 12. december 2021 kl. 20.00

Den Gamle Grænsekro Jul
Den Gamle Grænsekro

Den Gamle Grænsekro

Den Gamle Grænsekro tæt på både Kolding og Christiansfeld tilbyder god kvalitet til gode priser i den hyggelige traditionsrige krostue og overnatning i smukke værelser på en kro hvor du kan mærke historien når du bevæger dig rundt i de forskellige krostuer og selvskabslokaler på kroen. 

Aften på Hotel Kolding
Visit Kolding

Hotel Kolding

Skal det være helt i centrum - så er Hotel Kolding lige det rigtige sted. Et moderne hotel midt i byen med en lækker brunch, tæt på byens natteliv og butikkerne i centrum. 

Julehygge paa Koldingfjord
VisitKolding

Hotel Koldingfjord

Skal der ekstra forkælelse til, så er Hotel Koldingfjord det helt rigtige sted at tilbringe natten. Efter en shoppetur i byen, besøg på Koldinghus eller i en af de smukke skove i området kan I med sikkerhed nyde en lækker middag og en god nats søvn på Hotel Koldingfjord. 

Kolding Hotel Apartments julen
Kolding Hotel Apartments

Kolding Hotel Apartments

Bo centralt i Kolding - tæt på Koldinghus, Slossøbadet og midtbyen hvor der kan shoppes i de mange små lokale butikker. 

Kolding Kryb I Ly Kro
VisitKolding

KRYB I LY Kro v. Kolding

Nyd den ægte krostemning på KRYB I LY landevejskro der ligger lige mellem Kolding og Fredericia. Nyd en af de mange klassiske retter som findes på menukortet i restauranten, og overnat på en af de smukkest storkroer i Danmark. 

Saxildhus Kolding
Visit Kolding

Milling Hotel Saxildhus

Hotel Saxildhus ligger ved banegårdspladsen i Kolding - bo i et charmerende og autentisk hotel tæt på bymidten, restauranterne og butikkerne.

Kolding Scandic Hotel
RAISFOTO

Scandic Kolding

Scandic Kolding - moderne hotel med alle faciliteter. Overnat i nyrenoverede værelser, men dejlig udsigt og god morgenmad. 

Sdr Bjert Kro - Facade
Sdr. Bjert kro

Sdr. Bjert Kro

Tæt på Kolding ligger den lille idylliske kro - Sdr. Bjert Kro. Her kan I nyde en fantastisk middag og en dejlig morgenmad inden turen går videre, måske til mere juleshopping ? Sdr. Bjert Kro ligger vægt på sæsonens råvarer med fokus på god kvalitet og høj smag. 

Sne paa Tyrstrupkro
VisitKolding

Tyrstrup Kro

Oplev landlig hygge når det er bedst - på Tyrstrup Kro vil I blive forkælet på alle sanser, og samtidig nyde de stille omgivelser som kroen ligger i kun lidt uden for Christiansfeld

Zleep Kolding
Zleep Kolding

Zleep i Kolding

Zleep Kolding ligger tæt på centrum med Legeparken lige udenfor døren. Tag børnene med når I besøger Kolding og få en dejlig overnatning med aktiviteter lige ved hotellet og shopping i midtbyen tæt på. Zleep Kolding tilbyder prisbevidste værelser med god adgang og tæt på næste alt i Kolding.

Andre overnatningsmuligheder i Kolding

Danhostel by night Kolding
Danhostel Kolding

I Kolding finder du mange muligheder for overnatning, små hyggelige Bed & Breakfast, Vandrehjem eller hvad med en hyggelig bondegårdsferie med dyr og masser af natur - se dem alle her

Share your experiences with us: